SKRIVET: 2010-08-17, kl 18:55:31 | PUBLICERAT I: Allmänt

POLEN!!!! :)

Hejsan bloggen!!!:)
nu har jag varit i polen och haft det kulit och vi har gjort en massa sköjj!!!
vi har varit i en döhäftigt saltgruva som var väldigt stor och det hade tagit 3 månader att gå i hela gruvan men vi gick där en stund!!! och den låg 300 meter ner i marken och gruvarbetarna som har jobbat där för länge sedan grävde gruvan för hand och huggde ut salt ut berget, man kunde ta salt direkt från väggen som var rent och äta det!!!
sen var vi i auswitch och birkenau och det var jätte hemskt att se allt!!!
där fanns det hur många hus som helst som fångarna bodde i,och det fanns rum fulla med borstar,porslin,kläder,stödben,leksaker och väldigt många skor och i ett rum var det en massa hår och tyg av människo hår,(det var riktigt äckligt att gå in där)
ja man kan inte fatta det utan att ha varit där, och det är verkligen gripande att uppleva men det är ju också viktigt!
sen var vi på ett barnhem uppe i bergen och där var det många söta barn från 4-8 år ungefär men dem flesta var nog ungefär 6 år gammla och direkt vi kom ut ur bilen så kom alla barnen och hoppade på oss och ville leka, så himmla gulligt!!! :) jag kunde till och med lära mig namnen på några utav dem!!! Cara,Viktoria,Veronica,Ainja,Varga,Carina!!!!!!! :)
En dag åkte vi flotte på en stor flod på gränsen mellan Polen och Slovakien och det var häftigt med många höga berg och fantastisk natur!!!! :)
Vi var också hos 2 nunnor som heter syster josefina och syster herobina och dem har tagit hand om späd barn som mammor inte kan ta hand om och lämmnat dem till adoption i 33 år!!! och dem hade ett fönster som kallades för livets fönster,det var ett fönster som gick att öppna utifrån gatan och där mamman kunde lägga barnet och då larmades det direkt upp till nunnorna som gick och hämtade barnet och tog hand om det och kollade om det var friskt och adopterade bort det och när vi var där hade dem precis fått in ett tvilling par ,Jhon och Adam!!!
så det var en rolig, lärorik och spännande resa till den underbara staden krakow där dem också har europas största shopping centrum och dessutom är det billigt också!!!! :):):)
HA DET BÄST// KLARA ♥